A neves német kiadó, a Taschen összeállította a világ 100 legjelentősebb illusztrátorát megnevező kiadványát, amelybe egyedüli magyar alkotóként Valló Péter lánya, Valló Berta is bekerült. A Londonban élő művész készített már animációs filmet, illusztrált színházplakátot és csokoládécsomagolást is, elsősorban azonban irodalmi könyvillusztrációi révén ismert, ezek a munkái a legmeghatározóbbak bevallása szerint számára is.

Korábbi alkotásaiban nagy hangsúlyt kapott a budapesti és londoni életének összehasonlítása: országot váltani konfliktusokban gazdag folyamat, amit rajzzal meglehetősen jól lehet érzékeltetni, fogalmazta meg a fiatal alkotó az Info Rádiónak adott interjúban. Beszélt arról is, hogy mostanában egyszerűbb témákkal foglalkozik, minden érdekli, ami az emberekkel kapcsolatos. „Ha látok egy érdekes karaktert, lerajzolom. Próbálom úgy megmutatni Londont, vagy egy karaktert, ahogyan én látom, és elrejteni benne a személyes részleteimet” – fogalmazott.

Amikor a Taschen kiadványa került szóba, elmondta, hogy először nem hitte el, hogy beválogatták őt is. „Ilyenkor mindig egy kicsit beüt az imposztor komplexusom. Láttam, hogy megjelent a könyv, de az képtelenség, hogy bekerültem” – mesélte Valló Berta, aki úgy érzi, hogy ezzel karrierje komoly mérföldkőhöz érkezett.

Kiemelt kép: Valló Berta (Fotó: RedLemon)