2010-ben, a Kaposvári Egyetem színművész hallgatói alapították a BEKVART-ot, a jövőre tízéves zenei formációt. A csapat, melynek tagjai között találjuk Lovas Rozit, Lábodi Ádámot, Formán Bálintot, Fehér Balázs Benőt, Horváth Szabolcsot, Kárpáti Pált, Keresztény Tamást és Garami Samuel Miksát, 2017-ben készítette el első nagylemezét A hetedik év címmel. Ebben az évben forgatták első videoklipjüket is, melyet sorban több új is követett, a héten pedig bemutatták legújabb dalukat és a hozzá készült kisfilmet is, melyben a tagok mellett feltűnik még Gazsó György is, a Radnóti Színház művésze.

A FAQ (az angol Frequently Asked Questions – gyakran ismétlelt kérdések – mozaikszava) címet viselő vadonatúj dalról a szerzője, Formán Bálint azt mesélte, hogy „nem egy nagy titok, hogy mindenki játszik bizonyos szerepeket. Nemcsak a színész, de a politikus, a pap, az orvos, az apa, az anya, a főnök, a beosztott, a tanár, a gyerek is, és végtelen hosszan lehetne sorolni. Vajon egy boltos hányszor mondja ki egy nap, hogy kártyakészpénz? Vagy egy buszsofőr hányszor nyomja meg ugyanazt a gombot egy nap? Ezzel amúgy nincs különösebb baj, amíg az illető bele tud állni a szerepébe. Amíg arra a néhány órára, amíg dolgozik, mindent megtesz azért, hogy jól álljon neki a szerep. A problémák ott kezdődnek, amikor elkezdjük nem komolyan venni a szerepet, vagy a velünk szemben álló embert. Vagy ha a nyilvánosság által megkapott figyelemmel visszaélünk. Netán rossz célokra használjuk.”

A klip rendezője Novák Péter Sámuel, operatőre Csíkszentmihályi Ajnácska volt. A BEKVART decemberben kétszer látható és hallható Budapesten: december 6-án egy akusztikus, úgynevezett belülhangos koncertre készülnek a Városháza parkban, majd december 29-én a
tradicionálisnak mondható évzáró bulijukra kerül sor az Úri Muri pincéjében. A zenekar egyetlen hölgytagja, Lovas Rozi tavasszal édesanya lesz, így egy darabig ez utóbbi koncerten láthatja őt a nagyérdemű utoljára.

Kiemelt kép: BEKVART