Utoljára április 28-án van lehetőségünk megtekinteni A kétely felfüggesztése című kortárs képzőművészeti kiállítást a Néprajzi Múzeumban, így érdemes kihasználnunk a lehetőséget, hogy láthassuk, ahogy keresztezik egymást a kortárs művészet és a néprajz kérdései és válaszai. Különleges zárórendezvénnyel várnak minket, lesz tánc és tematikus tárlatvezetés, előadás, de bumerángkészítő műhely is.

A program a testet helyezi középpontba, nem csupán alkotói gesztusaiban és művészi megformálásában. Albert Ádám tart majd előadást a Halhatatlanok hajója című munkáról, mindezt a test perspektívájából. Bumerángkészítő workshopot tart Giroszkópos precesszió, macska és egy szalamandra címmel, a múzeum munkatársaival kiegészülve Kristóf Krisztián, aki A mágikus analfabéta című munka alkotója. Hiszem, ha látom elnevezéssel hoz létre a kiállítás terében egy táncművet Gergye Krisztián, táncművész, az egész napos programsorozatot pedig tárlatvezetés zárja, a kurátorok és a művészek részvételével.

A Néprajzi Múzeumban nem hanyagolják el az anyák napját és a Föld napját sem, hiszen volt tárlatvezetés és szakmai beszélgetés Amazónia környezeti és társadalmi problémáiról, de a Kerámiatérben is várták a látogatókat a Terrakotta, az égetett föld című tematikus kurátori tárlatvezetéssel, továbbá saját egyedi ékszereinket is elkészíthettük az április 20-i anyák napi gyöngyfűzésen.

Kiemelt kép: Utoljára tekinthetjük meg A kétely felfüggesztése című tárlatot a Néprajzi Múzeumban (Fotó: Incze László)