Búcsúzik a II. Richárd a Pesti Színház színpadától: május 18-án utoljára lesz látható Tompa Gábor Shakespeare-rendezése, Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével. 

A II. Richárd Shakespeare „második tetralógiájának” nyitódarabja, amely a 14. és 15. századi angol történelem legfontosabb eseményeivel foglalkozik. A történet azt a hatalomért folyó harcot mutatja be, amely a költői lelkületű Richárd és a racionalitásáról ismeretes Bolingbroke gróf között bontakozik ki. Mindketten vágyják a koronát, ám az ahhoz vezető út számos intrikán, áruláson, jogtipráson és persze megalkuváson keresztül vezet. A két egymással teljesen ellentétes személyiséget a Vígszínház két fiatal színművésze kelti életre: a címszerepben Vecsei H. Miklós lesz látható, a később IV. Henrik néven ismerté vált nemest pedig ifj. Vidnyánszky Attila alakítja.

A 2019. december 21-én bemutatott előadás rendezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, Tompa Gábor. A további szerepekben olyan színészekkel találkozhatunk a színpadon, mint Bach Kata, Karácsonyi Zoltán, Lukács Sándor, Igó Éva, Bölkény Balázs, Orosz Ákos, Józan László, Horváth Szabolcs, Kopek Janka, Borbiczki Ferenc és Kurely László. A díszletet Antal Csaba, a jelmezeket Kiss Beatrix tervezte, a zenét Vaszile Sirli szerezte.

Az előadásról készült képgalériánk itt és itt érhető el. 

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila a II. Richárdban (Fotó: Juhász Éva)