Május 29-én utoljára lesz látható a Katona József Színházban a Székely Kriszta rendezte Poppea megkoronázása. Az előadás előtt 18 óra 15 perctől alapozó foglalkozást tartanak a Harris köz 5. szám alatti próbateremben. 

Claudio Monteverdi operáját Závada Péter (dalszöveg), Szabó-Székely Ármin (dramaturg/szövegkönyv) és Dinyés Dániel (zenei vezető/hangszerelés) dolgozta át a Katona József Színház számára. A bemutatóra nem sokkal a koronavírus berobbanása előtt, 2020. március 7-én került sor, a nagyszínpadon látható előadást Székely Kriszta álmodta színre. Az 1642-ben íródott darab volt az első olyan mű, amely képes volt elrugaszkodni a korábban megszokott mitologikus elemektől, így cselekménye tisztán történelmi eseményekre támaszkodva bontakozik ki. Néró beleszeret Poppeába, a kétes erkölcsű férjes asszonyba, és bármire képes azért, hogy megkapja, még arra is, hogy feleségét, Octaviát letaszítsa a trónról. Seneca, a császár nevelője és tanácsadója persze ezt nem támogatja, így szembe kell néznie az uralkodó haragjával…

A címszereplőt Pálmai Anna alakítja, Néróként Rajkai Zoltánt láthatjuk, partnereik Jordán Adél, Bányai Kelemen Barna, Cseh Antal/Kiss András, Csoma Judit, Rujder Vivien, Tasnádi Bence, Kiss Eszter és Samudovszky Adrián/Lengyel Benjámin. Az előadás látványvilágáért Balázs Juli, a jelmezekért Tihanyi Ildi felelt, akikkel röviddel a premier előtt interjút is készítettünk. A Poppea megkoronázását áprilisban és májusban is egy-egy alkalommal láthatjuk.

Kiemelt kép: Rajkai Zoltán a Poppea megkoronázása című előadásban (Fotó: Horváth Judit)