December 28-án látható utoljára a Vígszínházban a Szerelmesek városa, amely Jacques Prévert azonos című műve, a 20. század egyik legfontosabb francia filmje alapján készült. Az előadást A nagy Gatsby alkotócsapata, vagyis ifj. Vidnyánszky Attila rendező, Vecsei H. Miklós író, Kovács Adrián zeneszerző, Mester Dávid karmester és Pater Sparrow díszlettervező jegyzi.

Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind szeretik: egy pantomimművész, egy színész, egy bűnöző és egy arisztokrata. Jacques Prévert forgatókönyvéből született filmet 1990-ben a francia filmkritikusok és filmkészítők a valaha volt legjobb filmnek választották.

A 2021. szeptember 4-éb bemutatott előadásban Gyöngyösi Zoltán, Radnay Csilla, Wunderlich József, Szántó Balázs, Hegedűs D. Géza, Csapó Attila, Balázsovits Edit, Ertl Zsombor, Kőszegi Ákos, Waskovics Andrea, Hirtling István, Karácsonyi Zoltán, Gados Béla, Bölkény Balázs, Horváth Szabolcs, Dino Benjamin és Chater Áron lép színpadra.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Szerelmek városa című előadásból (Fotó: Gádoros Márk)