Április 23-án, Janikovszky Éva születésnapján lesz utoljára látható A lemez két oldala című előadás a 6SZÍNben. Az emblematikussá vált produkcióban a lemez „A” oldalán utoljára lép színpadra Szamosi Zsófia és Horváth Lili, valamint utoljára hallhatjuk a „B” oldalon Elek Ferencet és Simon Kornélt.

Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról. A lemez két oldala gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. 

A Janikovszky Éva azonos című regényéből készült A lemez két oldalát 2013-ban mutatták be Tollár Mónika rendezésében, aki az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából dolgozta át színpadra a nagy sikerű művet. Az alkotók által „felolvasó képzeletszínház”-nak titulált darab az évek alatt több mint 100 alkalommal került műsorra, több színművész is megszólaltathatta Janikovszky gondolatait: Horváth Lili, Kovács Patrícia, Kovács Vanda, Kakasy Dóra, Szamosi Zsófia, Láng Annamária, Szalontay Tünde, Gryllus Dorka, Csőre Gábor, Elek Ferenc, Inotay Ákos, Janklovics Péter, Jászberényi Gábor, Simon Kornél, Zámbori Soma, Szabó Kimmel Tamás és Kerekes József.

Kiemelt kép: A lemez két oldala jelenlegi alkotócsapata (Fotó: 6SZÍN)