Utolsó online eseményéhez érkezett a Musical Neked Klub: a házigazda, Szente Vajk ezúttal ismét Galambos Attila dalszövegírót látja vendégül, akivel a musical műfaj történetét tekintik át az 1950-es évektől kezdve egészen napjainkig.

Az esti beszélgetésen olyan kérdésekről esik szó, mint hogy hogyan vált filmes műfajjá a musical, továbbá különbözik-e, és ha igen, miben a színpadra állított és a filmen ábrázolt musicalek dramaturgiája. Szó lesz arról is, hogy adhat-e többet a nagy filmes klasszikusokhoz képest egy-egy színpadi újraértelmezés a mai kor nézőinek. Az érdeklődők megtudhatják, hogy milyen műfaji elveknek kell megfelelniük a ma születő zenés műveknek. Az est végén ezúttal is jut idő a nézők által feltett kérdések megválaszolására.

A musical története, 2. rész: az ’50-es évektől napjainkig című beszélgetés a megszokott módon, Zoom alkalmazáson keresztül lesz elérhető, este 20 órától. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mivel a résztvevők száma limitált. Az érdeklődők az info@musicalneked.hu e-mail címen kérhetik a belépési kódot a szervezőktől. A sorozat valamennyi epizódja elérhető a Musical Neked YouTube-csatornáján.

Kiemelt kép: Szente Vajk és Galambos Attila (fotó: puskasmusical.hu)