A Budapesti Történeti Múzeum szervezésében létrejött Úti cél: REMÉNY című kiállítás elérkezett végső állomásához. Az érdeklődők háromnapos finisszázs keretében látogathatják az esemény záró programjait március 25. péntek és március 27. vasárnap között. A rendezvényen többek között lehetőség lesz tárlatvezetésen, zenés irodalmi esten, színházi produkción, filmvetítésen is részt venni.

A finisszázs első napján Perényi Roland és Réthelyi Orsolya kurátorok vezetésével merülhetünk el a tárlat kínálta élményekben, majd ezt követően zenés irodalmi összeállítás fogja kitölteni a kora esti órákat, Fullajtár Andrea előadásában. A hétvégi eseményeken a múzeumi előadások, tárlatvezetések, koncertek és diplomáciai fogadások lesznek fókuszban, méltatva a nemzetközileg létrejött nívós időszaki kiállítást, amely több nemzet összefogásaként hívta életre a múltat a szemünk előtt. Az eseménysorozat záró akkordját a múzeumi filmklub és az utána következő pódiumbeszélgetés fogja kiteljesíteni.

„A Budapesti Történeti Múzeum kiemelt küldetéstudata a városlakók minél szélesebb körben való megszólítása és bevonása az intézmény életébe történelmünk megismerése által, nem megfeledkezve arról, hogy a belföldi és külföldi turisták is itt ismerkedhetnek meg Budapest történelmével, így nem mindegy, hogy milyen emléket visznek haza a főváros múzeumáról”– mondta Népessy Noémi, az intézmény főigazgatója.

A finisszázs programjai ingyenesen látogathatók.

Kiemelt kép: „Úti cél:REMÉNY” (Forrás: BTM)