Utcabállal ünnepli ebben az évben a Francia Intézet július 15-én a francia nemzeti ünnepet, a Duna-parti épület előtti téren rendezett kavalkád keretében ingyenes koncertekkel és építészeti műhelyfoglalkozásokkal is várják az érdeklődőket.

Elsőnek a chien noir művésznéven ismert francia zongorista ad majd koncertet, őt követi az Ephemer magyar-francia duó, amelynek zenéjében a dzsessz és sanzon latinos világa ötvöződik különféle világzenei elemekkel. Caussanel Izabella és Orbay Lilla magyarul, franciául és angolul énekel majd. A koncert után a táncé lesz a főszerep, ahol Soldier P és lemezjátszói szolgáltatják a talpalávalót. Az utcabál utolsó fellépője Florentin Mochet lesz, aki house szettjeit mixeli az utóbbi évtizedek nagy francia slágereit is felvonultatva.

A jó hangulatról idén francia gasztrovásár is gondoskodik: a látogatók raclette-et, sajtot, péksüteményt, bort és más finomságokat is kóstolhatnak majd, továbbá építészeti, barkácsoló foglalkozást tart gyerekeknek és felnőtteknek a Közös Műhely Szövetkezet Gustave Eiffel építőmérnök halálának 100. évfordulója alkalmából. A workshop központi témája az Eiffel-torony lesz

A programokról részletes információ az intézet honlapján érhető el.

Kiemelt kép: A Francia Intézet (Fotó: Mohai Balázs)