Április 15. és 18. között húsvéti faluvá változik a Városháza Park: a Tavaszi Vásár záró hétvégéjén tojásvadászattal, kézműves programokkal, térzenével és húsvéti ételkülönlegességekkel várnak kicsiket és nagyokat. A gyermekeknek nosztalgia körhintával és rengeteg játékos programmal készülnek, a nagy húsvéti tojásvadászatba pedig az egész család beszállhat.

A Míves Tojás Múzeum Zengővárkonyból hozza el legkülönlegesebb díszítésű húsvéti tojásaiból álló kiállítását: a hagyományos technikák – mint a festés, viaszlevonás, maratás-batikolás, berzselés, karcolás, áttörés – mellett iparművészeti alkotásokkal is találkozhatunk. Ha a kiállítás megihletett bennünket, nyomban ki is próbálhatjuk magunkat a tojásdíszítés aprólékos munkájában: Berszánné Román Erzsébet, a tojáskarcolás mestere tart bemutatót és kézműves foglalkozást.

A hagyományos vásári fogások mellett minőségi, magyar termelőktől származó húsvéti finomságokat is kóstolhatunk: mézben sült sonka húsvéti kaláccsal, bárány és szárnyas nyárs tojásos almaecetes burgonyasalátával, húsvéti füstölt csülkös grill szendvics, rozmaringos báránycsülök puliszkával, mákos-mazsolás kalács fehércsokoládé-habbal – hogy csak pár ínyencséget említsünk az ünnepi kínálatból. Minden vendéglátóegységnél kedvezményes családi menüvel és egytálételekkel várják a forgatagban megéhezett vásározókat.

Az esti hangulatot rockabilly, jazz és blues dallamok fokozzák: pénteken a Dynamite Dudes, szombaton az AlmAcoustic Duo, vasárnap pedig a Teddy Harpo zenekar játszik 18 és 20 óra között.

Kiemelt kép: Míves Tojás Múzeum kiállítása (Fotó: Míves Tojás Múzeum)