Múlt vasárnap kezdetét vette az adventi időszak, így a Budapest Bábszínházban is megkezdődött az ünnepekre való felkészülés, amelyre a nézőket is várják. A tavalyi évhez hasonlóan a teátrum a KöJkök a Gyermekotthonban Egyesülettel együttműködve gyermekotthonok kis lakóinak is indít jótékonysági akciót.  

November 27-én a Holle anyó előadás után karácsonyfadíszeket készíthettek a gyerekek és szüleik, majd az aulában a színház karácsonyfáját is együtt díszíthették fel a társulat tagjaival. December 4-én folytatódik a program, a délelőtti előadás után mézeskalácsokat készíthetnek a nézők, majd december 11-én délután a Babaróka után egy karácsonyi hangulatú fotósarokban fotózkodhatnak a családok. Aranyvasárnap Az utolsó bárány után az előadás szereplőivel karácsonyi dalokat tanulhatnak a gyerekek.  

Idén karácsonykor a Budapest Bábszínház ismét összefogott a KöJkök a Gyermekotthonban Egyesülettel, hogy 100 rászoruló, gyermekotthonban élő gyermek karácsonyi kívánságát teljesítsék. A bábszínház ezúttal is arra kéri nézőit, vegyenek részt velük ebben az akcióban, hogy együtt tegyék szebbé a gyerekek karácsonyát! A kívánságokat az aulában, a karácsonyfára felakasztott átlátszó gömb díszekben találják meg.  A kezdeményezésről további részletek a színház oldalán olvashatók.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Holle anyóból (Fotó: Éder Vera)