December 19. és január 1. között, vagyis az ünnepi időszakban „csillagesővel” kedveskedik nézőinek a Budapesti Operettszínház: a teátrum a legnépszerűbb előadásait közvetíti online, ráadásul nem egyet ingyenesen tesznek elérhetővé.

December 19-én, 26-án és 30-án 19 órakor, 27-én 15 órakor az István, a király című rockopera (rendező: Székely Kriszta), december 23-án 15 órakor, 27-én és 31-én 19 órakor a Csárdáskirálynő című Kálmán Imre-operett (rendező: Vidnyánszky Attila), 25-én és 29-én 19 órakor, 26-án 15 órakor az Abigél musical (rendező: Somogyi Szilárd) lesz látható az Operett Online műsorán.

Nincs karácsony Diótörő nélkül! – tudjuk ezt jól, ráadásul a Budapesti Operettszínház a balett és a prózai színház egyvelegeként létrejött különleges produkció premierjét (december 24. 15 és 19 óra) ingyenessé teszi, ezt követően év végéig további hat alkalommal kerül sugárzásra a felvétel. A Diótörő karácsonyi hangulatát a színház táncművészei és színészei közösen idézik meg egy szívhez szóló műsorral. A Karácsonyi Csillagok – a Diótörő legszebb táncaival című műsort a magyar irodalom legjelesebb karácsonyi művei gazdagítják, köztük Ady Endre, József Attila, Babits Mihály és Gárdonyi Géza írásai. Csajkovszkij Diótörőjéből pedig a híres pas de deux-k, valamint az olyan mesés koreográfiák is láthatóak lesznek, mint a Hópelyhek tánca, a Szülők tánca, a Kínai tánc vagy éppen a Rózsakeringő.  A balett szóló táncosai Rotter Bianka és Babácsi Benjámin, míg a verseket az Operettszínház szólistái adják elő: Bálint Ádám, Nádasi Veronika, Gubik Petra, Dolhai Attila, Földes Tamás, Janza Kata és Homonnay Zsolt.

Jelenetkép a Diótörőből (fotó: Várady Nikolett/Budapesti Operettszínház)

A teátrum másik ajándéka a nézőknek az Újévköszöntő Gála, amely december 31-én 15 órai kezdettel szintén ingyenesen lesz megtekinthető. A gálaműsorban a legnépszerűbb operett- és musicaldalok, többek között Webber, Bernstein, Strauss és Kálmán Imre művei csendülnek fel, több mint harminc szólista, az énekkar, a musical ensemble, a balett együttes látványos előadásában.

Kiemelt kép: Jelenet az István, a királyból (fotó: Gordon Eszter/Budapesti Operettszínház)