A Pendragonok örök érvényű jelmondata: „hiszek a testnek feltámadásában”. Szerb Antal 1934-ben megjelent művét már sokan feldolgozták színpadon és filmvásznon is, de A Pendragon-legenda musical először a Budapesti Operett Színházban kelt életre 2019 májusában.

A történetben a Pendragonok az örök élet titkát kutatják, ebbe a kísértethistóriával vegyes bűnügybe csöppen bele Bátky János, a fiatal magyar bölcsész, amikor meghívást kap a legendás Pendragon-kastélyba.

Egy ilyen sokszereplős történetet – a regény mintegy negyven szereplőt mozgat – igazi kihívás színpadra állítani, de a hatszereplőssé alakított előadás egy cseppet sem vesztett értékéből. A műfajból adódóan ugyan elrugaszkodik a regénytől, de a lényeg nem változik: a történet misztikus hangulata és Szerb Antal humora.

Somogyi Szilárd rendezésében a színpad gótikus világa egészen földöntúli környezetbe kalauzol minket. A legendás történet szereplőit az Operettszínház legnagyobb sztárjai játsszák, köztük Kerényi Miklós Máté, Szabó P. Szilveszter, Janza Kata és Pesák Ádám. Az előadást Kovács Adrián zeneszerző és Galambos Attila dalszövegíró jegyzi.

Kiemelt kép: Jelenet A Pendragon-legendából (Fotó: Gordon Eszter)