A Városmajori Szabadtéri Színpad jövőre ünnepli fennállásának 100. évfordulóját: meghosszabbított, júniustól októberig tartó játékrenddel, az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel egyaránt készülnek a jubileumi évadra.

Hétvégénként ismét a legkisebbeké lesz a főszerep, akiket többek között Halász Judit, Rutkai Bori, Szalóki Ági, a Kaláka és az Alma Együttes vár majd közkedvelt slágereikkel. De a felnőtt zenekedvelők sem maradnak szórakozás nélkül: őket a legváltozatosabb műfajból érkező tehetséges előadók, komoly- és könnyűzenei, rock-, underground, világzenei és jazz koncertek várják majd. A jövő évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint például a Benkó Dixieland Band, a Honeybeast, de hallható lesz a Lövölde tér című produkció is Kern Andrással, Hernádi Judit vendégszereplésével.

A repertoárra visszatérnek az idei évad legsikeresebb produkciói, többek között újból látható lesz az Orlai Produkciós Iroda Válaszfalak című darabja, valamint a Városmajor két saját bemutatója, a 30Y zenekarból ismert Beck Zoltán közreműködésével készült Ahogy teccik – nemtragédia című Shakespeare-parafrázis és a formabontó produkcióiról ismert Soharóza (Catwalk Production) kórussal közös Dalok a kamrából című koncertszínházi előadás. Emellett ismét vendégül látják a Radnóti Miklós Színházat, új meghívottként pedig a Katona József Színház is érkezik egy-egy igazán különleges darabbal, továbbá látható lesz Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című előadása is Thuróczy Szabolcs főszereplésével.

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját a tervek szerint egy minifesztivállal ünnepelné júliusban, ekkor kerülne sor az új saját előadásuk bemutatójára is, amelynek megírását Nyáry Krisztián vállalta el.

Kiemelt kép: Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója (Fotó: Steindl Gabriella)