Tavaly tavasszal a karantént követő, nagy sikerű A függetlenség napja – posztkarantén (újra)megnyitó című koncertet után idén június 4-én 19 órakor tartja az Átrium ÚjraÚjraMegnyitó című járványzáró eseményét a Bisztrószínpadon. Az est csakis élőben és kizárólag ez alkalommal látható.

A rendezvényen a közreműködők (Hernádi Judit, Alföldi Róbert, Hevér Gábor, Friedenthal Zoltán, Kovács Máté, Czibor Attila, Remete Marcell, Gátos Iván és Studniczky László ’Zsatyi’) megidézik az Átrium kedvenc dalait: a többi között Az Őrült Nők Ketrecéből, a Chicagoból, A félelem megeszi a lelket, illetve a bemutatás előtt álló Mefisztó című előadásokból az Átrium Staff zenekar előadásában. A zenés számok között a nézők betekintést nyerhetnek egy színházi szervező vírusnaplójába, sőt, a leírás szerint élőben kapcsolják Angliát is, és a miniszteriális ember – vagy molière-i fogalmazásban: hivatalos úr – is tiszteletét teszi az eseményen.

Az Átrium is csatlakozott a kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégéhez, melynek keretében Kovács Máté és az Átrium Staff előadásában, sajátos feldolgozásban csendülnek majd fel az Átrium produkcióihoz szorosan kötődő dalok. A kirakatkoncertek június 4-én, pénteken 17 órakor, valamint június 5-én, szombaton kétszer: délben és 14 óra 30 perckor hallgathatók meg.