A járványhelyzet mérséklődése miatti korlátozások enyhítésének köszönhetően a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház a következő két hétben 12 produkciót tűz műsorára azt remélve, hogy azok meg is valósulhatnak.

Sin Edina, a színházi alapítvány igazgatója a programokkal kapcsolatban elmondta a Kárpátalja hírportálnak: „Az előttünk álló időszakban sokszoros erővel dolgozunk, hiszen nem tudhatjuk, meddig tehetjük. A terveink szerint több kárpátaljai helyszínen is bemutatjuk a Köszi, köszi…! című kabarét a Kárpátaljai KultúrKaraván keretében. Gondoltunk a fiatalokra, a gyerekekre is, hiszen a Minden dolgok könyve című felolvasószínházi előadásunkat májusig hat alkalommal láthatják a különböző iskolákból érkező osztályok Beregszászban.  Tavasz végén, nyár elején új előadások létrehozásába is belevágunk, a két nagyszínpadi előadás közül az egyik a felnőtteknek, a másik – egy magyar népmese – pedig a kisiskolásoknak szól.”

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Jótékonysági Alapítványa igyekszik minden lehetséges módon megragadni az alkalmat, hogy a viszontagságok ellenére is fenntartsa és elérhetővé tegye a színházkultúrát a helyiek számára.

Kiemelt kép: jelenet a Köszi, köszi…! című produkcióból (Fotó: Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház)