Két Margó között sem áll meg az élet, minden hónapban együtt olvasnak a szervezők az érdeklődőkkel, hogy aztán személyesen beszélgessenek egy-egy könyvről. A Margó Olvasókör helyszíne a Tompa17 nevű új kávézó, a beszélgetéseket különböző felállásokban Ott Anna, Szeder Kata és Valuska László vezetik.

Ma délután Visky András Kitelepítés című művéről Ott Anna és Valuska László vezetésével zajlik a beszélgetés. Visky regényének alapját az otthon és az apa elvesztése, valamint a gyerekkori lágerbeli emlékek adják, amiben biblikus narratíva keveredik az elbeszélő hangján testvérei, valamint az édesanya és a család hű segítője, az önkéntes fogságot választó Nényu történeteivel. A Kitelepítés egy megrendítő történelmi helyzetben mesél egyfelől a száműzöttségről és a semmiben lebegésről, másfelől a család, a szeretet és a gondviselés megtartó erejéről.

A Margó Olvasókörhöz egy zárt Facebook csoporton belül lehet csatlakozni, a soron következő olvasmányok Annie Ernaux Évek (kibeszélő: február 22), valamint Nádas Péter Rémtörténetek (kibeszélő: március 22.) című regényei lesznek.

Kiemelt kép: A Margó Olvasókör vezetői: Szeder Kata, Ott Anna és Valuska László (Fotó: Margó)