Két hónapos kényszerszünet után, megújult keretek között folytatja munkáját május 10-től a TIM Stúdió: különböző csoportjaikba újra várják a közösséghez csatlakozni vágyókat.

A TIM Stúdió rengeteg átalakuláson és fejlődésen ment keresztül hét éves működése során: az első években főleg a produkciók létrehozása volt a fő cél, az évek előrehaladtával azonban egy erős pszichológiai vonulat is megjelent a vállalásaikban. Természetesen a mai napig fontos szerepet töltenek be a színházi próbák és az előadások is az életükben, de emellett a tréningek, a színészmesterség órák, az önismereti fejlődés határozzák meg az együtt töltött alkalmakat. Szakmabeli oktatók és vendégelőadók is gyakran megfordulnak a stúdióban, akiktől első kézből lehet a színészetről tanulni. Forgatások, próbák, újszerű megközelítésmódok és rengeteg más motiváló tényező áll rendelkezésre, hogy a kreatív tagok együtt dolgozhassanak és alkothassanak.

Mészáros Blanka (fotó: Szilágyi Anna/index.hu)

Az 2020/21-es évad során többek között Mészáros Blanka, a Radnóti Színház színésznője is a stúdió állandó tanárává vált, aki a színészmesterség, az improvizáció mellett önismereti és mélyebb pszichológiai feladatokkal tréningezi a tagokat. A járványhelyzetre való tekintettel a stúdió órái 2021 februárjában leálltak, azonban a szervezők az elmúlt hónapokat újratervezéssel töltötték, így májusban új csoportokkal, részben megújult struktúrával, friss gyakorlatokkal és módszerekkel indul újra a stúdió. Az ottani munka során különböző csoportokban zajlanak a folyamatok, ahova kor és tapasztalat szerint lehet csatlakozni. Az előkészítő, a haladó, illetve a zenésszínházi csoportok mellett már egyéni tréningre, valamint aktuálisan az Alakítás és alkotás címmel meghirdetett, a Nemzeti Tehetség Program támogatásában megvalósuló tréningsorozatra is lehet jelentkezni. További részletek a csoportokról és a jelentkezésről a stúdió weboldalán olvashatóak.

Kiemelt kép: TIM Stúdió csapata (Fotó: TIM Stúdió)