November 9-én, szombaton 21:30-kor tűzi ismét műsorra az M5 csatorna Szirmai Albert ismert művének, a Mágnás Miska színpadi adaptációját. A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára készült, az Operettszínházban azonban évek óta töretlen sikerrel és fergeteges humorral játssza ezt az operettet Peller Anna és Peller Károly. A szatirikus, mulatságos történet egy ellenzett, ám mégis szárba szökkenő szerelem históriája.

„Korláthy gróf lánya a falusi vásárban megismerkedik Baracs István vasútépítő mérnökkel, és egymásba szeretnek. A grófi család persze soha nem egyezne bele a házasságba, ők csak nemesi vőlegényt szeretnének. Bár míg érdekeik úgy kívánják, szívesen látott vendégként fogadják Baracs mérnököt a kastélyban, de házasságról hallani sem akarnak. Miska, a lovászfiú és Marcsa, a cselédlány azonban másként vélekednek. Ők ki tudja miért, jól értik, hogyan kell a szívügyeket megoldani…”

A címszerepben Peller Károlyt, Marcsaként pedig Peller Annát láthatja a közönség, ezúttal megint nem csak színpadon, hanem a tévéképernyőn is. Az M5 november 9-én egy egészen friss, 2019-es felvételt közvetít az Operettszínház előadásáról. A további szerepekben Lukács Anita (Rolla grófnő), Vadász Zsolt (Baracs István), Csere László (Alsótrécsei Trécsei Mixi), Csonka András (Felsőrécsei Récsei Pixi) és Lehoczky Zsuzsa (Zsorzsi nagymama) lép színpadra, továbbá közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara. Az előadás rendezője Verebes István volt.

Kiemelt kép: Jelenet a Mágnás Miska című előadásból (fotó: Operettszínház)