Radák Eszter legutóbbi Virág Judit Galériában megrendezett önálló kiállításán a tájképeké volt a főszerep. Legfrissebb munkáin a változatos belső terek válnak hangsúlyosabbá.

Radák új festményein a megszokott tág, végtelen horizontok összezsúfolódnak, a képek perspektívája beszűkül és a néző fotószerű kivágatokkal is találkozik – a világjárvány okozta kényszerű bezártság nem múlik el nyomtalanul.

A művésznő festői idézetekben bővelkedő képein a védjegyévé vált virtuóz, harsány és pasztózusan megfestett színmezők /David Hockney/ erős kontúrokkal határoltak /Rippl-Rónai József, Gedő Ilka/. Sűrített a látvány, a gazdag, több rétegű, játékos felületek pedig néhol kilépnek a feszített vászon két dimenziós síkjából. Radák részéről új műfaji kísérletezésre is találhatunk példákat a tárlaton, hiszen a digitális festmények is megjelennek.  A munkák olyan frappáns címekkel vannak ellátva, mint : Ikeás népművészet a globális autentizmus, Nagy és látványos minta, de így is mindig félrelépek és Túlélő túra a dzsungelben.

Radák Eszter képeit  július 30-ig, hétköznapokon 10-től 18 óráig a galériában ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Radák Eszter: Nagy és látványos a minta, de így is mindig félrelépek, 2020 (Forrás: Virág Judit Galéria)

Kiemelt kép: Radák Eszter: Túlélő túra a dzsungelben, 2018 (Forrás: Virág Judit Galéria)