Július 23-tól három héten át minden pénteken két koncertfelvételt tesz elérhetővé a Müpa YouTube-csatornáján. A 2008 óta évente megrendezésre kerülő Jazz Showcase koncertjein a legtehetségesebb fiatal jazzegyüttesek mutatkozhattak eddig be.

Habár idén csak online került megrendezésre a Müpa jazz-tehetségkutatója, a közönség érdeklődése nem fogyatkozott meg. Sőt, a koncertfelvételek izgalmas képi világot tudtak varázsolni az érdeklődők otthonába. „A stream mozgóképi szempontból így sokkal izgalmasabb: jóval több és érzékenyebb dolgot tudunk egy-egy ilyen felvételen megmutatni, mint amit emberi szemmel látnánk egy élő koncerten” – mondta Kovács-Ender Krisztián, a Müpa Stúdió kreatív vezetője.

Ezt a hat koncertfelvételt osztja meg a nyár folyamán a Müpa, ingyenesen elérhető YouTube-csatornáján. Tegnap a Budapest Music Center különdíját elnyerő, a hardbop és a modális jazz elemeit népzenei motívumokkal ötvöző Baló Sámuel Trió, és a saját szerzeményeivel a Savarai Jazz Fesztivál különdíját kiérdemlő Bolyki Tamás Quartet koncertjei váltak elérhetővé. Július 30-tól az idei Magyar Jazz Ünnepén is fellépő Fehér Fábió Trió és a londoni 606 Klub által felajánlott fellépési lehetőséggel gazdagodott Horváth Albert Quartet felvételeit lehet újra nézni. Augusztus 8-án pedig a közönségtől legtöbb szavazatot kapó Varga Dávid Quintet, és a Müpa szakmai zsűrije által legjobbnak választott Bettika Quintet koncertjei lesznek elérhetőek.

Kiemelt kép: Bettika Quintet (Fotó: Hirling Bálint)