2020 novemberében debütált Feledi János METAMORFÓZIS című koreográfiája a Nemzeti Táncszínházban, amely a járványhelyzet miatt hosszú ideig nem volt látható. Most szeptember 13-án ismét műsorra tűzi a Millenárison található teátrum a Philip Glass azonos című zongorára íródott művére készített táncelőadást.

A METAMORFÓZIS Kafka novelláján alapul. Egy valóságos világot ábrázol, amely egy drámaian érdekes, és egyben megdöbbentően abszurd. Groteszk látásmód és parabolikus szerkezet. Visszatérünk a kezdeti állati létünkhöz. Az állatok az ember előtti világot képviselik. Az ember igazi mivoltát a féreglét, az állatiasság jelképezi. Az előadás a társadalom és annak elkorcsosulása, torzulása és átalakulásának konfliktusára épül. Lázadásnak is vehetjük, amely a sors ellen irányul. Az átváltozás végeredményben teljes elidegenedés a világtól.

Az előadásban a Feledi Project művészei mellett több új tapasztalt és fiatal táncművész lesz látható: Safranka-Peti Zsófia, Wéninger Dalma, Tóth Brigitta, Philip Noémi, Kiss Rebeka, Kaiser Fruzsina és Nyeste Adrienn. Zongorán közreműködik Tóth Mariann, a színpadképet Minorics Krisztián, a jelmezeket Henez Mariann jegyzi. A METAMORFÓZIS rendező-koreográfusa Feledi János, az idén 10 éves Feledi Project Harangozó Gyula-díjas alapítója.

Kiemelt kép: Jelenet a METAMORFÓZISBÓL (Fotó: Kaszner Nikolett)