A közönségsikerre tekintettel – a Bartók Tavasz keretében – május 13. és június 13. között ötven alkalommal újra műsorára tűzi a Müpa a Recirquel IMA című produkcióját, melyben két új művész is bemutatkozik. 

A Vági Bence rendezte, kortárs táncot és a cirkuszművészetet ötvöző alkotás új utat törve, különleges színházi élményt kínál, amelyben a nézők maguk is az előadás részeivé válnak, kiszakadva a hétköznapok valóságából. A látogatók véget nem érő, több millió fénypont által megvilágított sötét térben mélyülhetnek el, miközben elveszítik térérzékelésüket. A fénnyel és hanggal különlegessé formált tér egybeolvad az előadóművészek mozgásával, felemel, ugyanakkor a lélek mélyére visz, akár egy fohász. A meditatív, spirituális utazáson a művészek nemcsak előadók, hanem egyben kísérői is a közönségnek.

Az IMA egyszemélyes darab, melyet az artistaművészek egymást váltva adnak elő. Májustól az eddigi négyeshez (Horváth Zita, Illés Renátó, Zsíros Gábor, Charles-Éric Bouchard) két új artistaművész, Fehér Ádám és Várnagy Kristóf is csatlakozik. A produkció sajátossága, hogy bár a koreográfia mindegyik előadásban ugyanaz, a hat művész mégis a különböző zsánerszámaik, eltérő személyiségük miatt más-más aspektusait jelenítik meg ugyanannak a művészeti tartalomnak, éppen ezért egészen másképpen is hatnak a nézőre. Ugyanakkor az előadásban nagy hangsúlyt kap az összművészeti alkotói munka is: a Szirtes Edina Mókus (zeneszerző) és Terjék Gábor (sound designer) által fémjelzett zene nélkülözhetetlen része az előadásnak, csakúgy mint a produkcióban különleges szerepet kapó fények, melyekért Lenzsér Attila (lighting designer) felelt. Az installáció Vági Bence és Vladár Tamás alkotása, látványa pedig Iványi Árpád közreműködésével jött létre.

Kiemelt kép: Jelenet az IMA című előadásból (Fotó: Hirling Bálint)