Július 18-án újra megnyitja kapuit a Budapest Jazz Club, de a működtetésének stabilizációja ezekben az időkben továbbra is kihívást, nehéz feladatot jelent.

A „nyitónapon” a klub egyik legtöbbet szereplő művészpárosa, a könnyed sanzonokat és ötletes feldolgozásokat rengeteg humorral, játékosan megszólaltató Micheller Myrtill – Pintér Tibor duó lép fel, a koncertet pedig a hajnalig tartó Jam Session követi, amelynek házigazdája a neves testvérpáros, Balázs Elemér dobos és fivére, Balázs József zongorista. A Jam Session sorozat alkalmaival a résztvevők egyaránt találkozhatnak a legfiatalabb tehetségekkel és a legnagyobb nevekkel, a kötetlen örömzenélések a jazz zene egyik mára klasszikusnak mondható, leghitelesebb válfaját jelentik, amelyben a legismertebb jazz örökzöldeket a művészi önkifejezésnek maximális teret adó improvizációk teszik még izgalmasabbá.

Azok pedig akik a műfaj könnyedebb, vagy épp vokális stílusait preferálják, könnyen találhatnak ízlésüknek megfelelő koncerteket a BJC kínálatában, hiszen a szervezők nyáron is sokszínű programmal várják a közönséget. Az elkövetkezendő másfél hónapban érkezik többek között Elsa Valle, a Budapest Bossanova, Claudia Castagno, Gereben Zita, Gyémánt Bálint, Oláh Krisztián. A keményvonalas jazz-rajongók pedig ősztől újra élvezhetik a tengerentúli világsztárok produkcióit: október 31-én a Benito Gonzalez Trio feat. Jeff Tain Watts, november 7-én pedig a James Carter Organ trio ad koncertet.

Kiemelt kép: Budapest Jazz Club (Fotó: BJC)