Az eredeti kiadás 50. évfordulóján, november 10-én újra megjelennek a The Beatles klasszikus 1962-1966 („piros”) és 1967-1970 („kék”) című válogatáslemezei, ráadásul a többféle formátumban elérhető anyagon szerepel az új dal, a Now and Then is, a zenekar búcsújaként.

A válogatások egyaránt két CD-n és 3 LP-n, valamint digitális csatornákon jelennek meg, jelentősen (összesen 75 dalra) kibővített változatban, új sztereó mixekkel az Apple/Universal Music Records kiadásában. A piros és a kék válogatásanyag 1973-ban jelent meg, egyfajta hivatalos válaszként az akkoriban piacra dobott kalózválogatásokra. Az eredeti 1962-1966 (piros) anyag a Love Me Doval indul és a Yellow Submarine-nel zárul, és valamennyi darabja Lennon-McCartney szerzemény. Az új kiadás tizenkét dallal bővült ki, köztük a George Harrison által írt If I Needed Someone-nal és a Taxmannel, továbbá mások mellett a Twist and Shouttal, a Roll Over Beethovennel, a Got to Get You into My Life-fal, az I’m Only Sleepinggel, a Here, There and Everywhere-rel, a Tomorrow Never Knows-zal. Az 1967-1970 (kék) válogatás eredeti 28 dala mellé került a Within You, Without You, az I Me Mine, a Dear Prudence, a Glass Onion, a Blackbird, a Hey Bulldog, az Oh! Darling és az I Want You (She’s So Heavy) is. A kiadványokhoz mellékelt booklet szövegét a The Guardian szerzője, John Harris írta.

A Now and Then című dal – amely önálló kislemezként is megvásárolható lesz – az első „új” Beatles-dal a Real Love 1996-os megjelenés óta. Ezek a dalok (a Free As A Birddel együtt) az 1980-ban meggyilkolt John Lennon régi, ’70-es évekbeli demófelvételeinek felhasználásával készültek el. A Free As A Birdöt és a Real Love-ot Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr a ’90-es évek közepén kiadott Anthology-széria keretében rögzítette, és akkor tervezték a Now and Thent is befejezni, de utóbbi iránt Harrison nem volt túl lelkes, azért azt ekkor elvetették. Idén viszont (immár több mint húsz évvel Harrison halála után) McCartney újra elővette. A most megjelenő dal támaszkodik az 1995-ös stúdiózásokra, a Harrison által feljátszott gitárrészekre és vokálra, valamint a McCartney és Starr által tavaly felvett új hangszerelésre. Ezek producere McCartney és Giles Martin, a legendás Beatles-producer, George Martin fia volt.

Kiemelt kép: A The Beatles zenekar 1963-ban (Fotó: Apple Corps Ltd.)