A Capa Központ a kezdetektől fogva elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése iránt, ezért fontosnak tartják, hogy minél több magyar fotográfus vegyen részt hazai és nemzetközi programokban. Ezzel a szándékkal rendezik meg május 6-án és 7-én az ötödik Budapest Portfolio Review (BPR) portfólió konzultációt.

A BPR célja, hogy a résztvevők neves hazai és külföldi szakemberekkel konzultáljanak képeikről, visszajelzéseket kapjanak és megmérettessenek. A konzulensek a magyar és nemzetközi fotográfus szakma elismert képviselői (alkotóművészek, galeristák, művészettörténészek, rangos intézmények, ügynökségek, fesztiválok, szervezetek vezetői és munkatársai). A konzultációkat május 6-án és 7-én, 10 és 17 óra között a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban tartják. A BPR konzulensei között olyan elismert szakemberek találhatóak, mint Enri Canaj (fotográfus, MAGNUM Photos), Csizek Gabriella (kurátor), Czigány Ákos (fotográfus), Grászli Bernadett (művészettörténész, közművelődési szakember), Mucsi Emese (kurátor), Virágvölgyi István (kurátor, a Capa-nagydíj titkára, a Heti Fortepan blog szerkesztője), és nem utolsó sorban Vizi Katalin (ügyvezető igazgató, művészettörténész, MODEM – Modern és Kortárs Művészeti Központ).

A konzulensek által a legjobbnak ítélt fotográfusok kiemelt szakmai lehetőségekben részesülnek, melynek fődíja, hogy a kiválasztott fotográfus önálló kiállítási lehetőséget kap a BPR évében rendezett Art Market Budapesten, a Capa Központ standján. Emellett a MAGNUM Photos fotográfusa 3 magyar fotográfust választ ki, akik számára a Capa Központ térítésmentesen biztosítja a részvételt egy Budapesten, 2022 őszén vagy 2023 tavaszán tartandó MAGNUM Workshopon. Jelentkezni angol és magyar nyelvű szakmai önéletrajzzal, illetve egy pdf formátumú 6-8 képből álló válogatással lehet.

Kiemelt kép: Capa Központ (Fotó: Google)