2017-ben az OPEN Fesztivál keretében mutatták be Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György részvételi színházi előadását, a Borkóstolással egybekötött tehetséggondozást. Az előadásra érkező nézők vendégek és játékosok lesznek, akiknek ügyességi és kvízfeladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket, hogy elnyerjék a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést.

Ezen a vetélkedőn azonban nem számít a lexikális tudás, sem a tehetség. Azoknak a nézőknek lejt a pálya, akik rátermettek, képesek ügyeskedni és a háromfordulós megmérettetésen a legjobban tudnak alkalmazkodni az előadás rendszeréhez. A Borkóstolással egybekötött tehetséggondozást január 25-én és 26-án játsszák újra a MU Színházban. A közönség amellett, hogy részt vehet egy hungarikum-ismereti vetélkedőn, megtudhatják azt is, hogyan viselkednek ők maguk egy olyan rendszerben, amit a hanyagság, a mutyi, az uram-bátyám viszony működtet.

A Hungarikum Ügynökség képviseletében Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György, Regényi Júlia és Tarr Judit várja az érdeklődő, és bátor nézőket. Az előadás tervezett hossza 90 perc.

Kiemelt kép: Jelenet a 2017-es előadásból (fotó: Csányi Krisztina)