Az Orlai Produkciós Iroda újra elkezdte próbálni a Válaszfalak című darabot, főszerepben Kern Andrással és Hernádi Judittal. A bemutatót eredetileg december 6-ra tervezték, azonban az évad leállása miatt a próbafolyamat is abbamaradt.

A Válaszfalak, eredeti címén Grand Horizons a 2020-as Tony-díj egyik várományosa Legjobb Színdarab kategóriában, sőt az előadás főszereplője, Jane Alexander a legjobb női főszereplő is lehet. Az írónő, Bess Wohl a Broadway egy feltörekvő tehetsége, korábbi drámáival (Pretty Filthy, Small Mouth Sounds) már lenyűgözte a New York-i kritikusokat, azonban a Válaszfalak az első olyan darabja, amely a Broadway-n is bemutattak. A tervek szerint a magyarországi premier még a Tony-átadó előtt látható lesz.

A Válaszfalak egy idős házaspár történetét meséli el, akiknek szembe kell nézniük egy hatalmas változással. Miután a gyerekek kirepültek, nekik is át kell értékelniük eddigi életüket, elfogadva az öregedést és saját érzéseiket. Az eddig felszín alatt szunnyadó frusztrációkról, beteljesítetlen tervekről, elmaradt önmegvalósításról ezúttal lehull a lepel. „A mama bedobja a bombát. Kezdődhet a romeltakarítás.”

A darabot – amelyet remélhetőleg hamarosan a Belvárosi Színházban láthatunk –itthon Szabó Máté rendezi Kern Andrással és Hernádi Judittal a főszerepben. További szereplők: Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Grisnik Petra, Dékány Barnabás, Peremartoni Krisztina.

Kiemelt kép: Kern András a Válaszfalak című előadás olvasópróbáján (Fotó: Orlai Produkciós Iroda)