Visszatért az ének és a reflektorfény a new yorki Times Square vörös lépcsőire, amikor egy csapat Broadway sztár a „Moment for Broadway” elnevezésű esemény keretein belül összegyűlt egy meglepetés produkcióra. Ezzel a megható pillanattal emlékeztettek mindenkit, hogy habár a vírushelyzet miatt a színházak bezártak a Broadway-en, ez a helyzet csak átmeneti állapot, csupán egy szünet két felvonás között.

A new yorki Broadway játszóhelyei a vírushelyzet miatt márciusban átmenetileg bezárták kapuikat abban a reményben, hogy hamarosan újra fogadhatják a nézőket. A napokban azonban bejelentették, hogy 2021 júniusáig biztosan nem indulhat újra egyetlen show sem New Yorkban. A hírek sokkolóak a Broadway közösség számára, azonban egy önkéntes szervezet, az NYCNext megszervezett egy meglepetés előadást, amely, ha csak egy pillanat erejéig is, de újra összehozta a Broadway művészek egy csoportját, hogy annyi idő után újra azt csinálják, amit szeretnek. Október 7-én újra énekszót lehetett hallani a nyolc hónapja csendes színháznegyedben.

A „Moment for Broadway” során színészek egy csoportja – a kellő távolság betartásával és speciális maszkban – a Sunday című dalt énekelték el a Sunday in the Park with George című Pulitzer- és Tony-díjas musicalből. „Azért ezt a dalt választottuk, mert tökéletesen jelképezi azt a pillanatot, amikor a közösségünk visszatér és újraéled.” – mondta Michael McElroy, aki korábban szerepelt az 1984-es musical felújított változatában.

A meghívott sztárok között ott volt Andrew Rannells, Kelli O’Hara, Sierra Boggess, Brandon Victor Dixon, Andrea Burns, Ana Villafañe, Ali Stroker, Norm Lewis, Javier Muñoz, valamint a legendás Bernadette Peters is, aki a Sunday in the Park with George eredeti szereposztásában játszotta a főszerepet.

„Ez egy nagyon fontos esemény volt mindannyiunk számára. Megmutattuk, hogy még itt vagyunk, és megpróbáljuk megtalálni a módját annak, hogy onnan folytassuk, ahol abbahagytuk.” – mondta a Grammy-díjas és többszörös Tony-díj jelölt, Andrew Rannells.

Bernadette Peters és Andrew Rannells (Fotó: Media Punch – Joseph Marzullo)

Kiemelt kép: A Moment for Broadway (Fotó: New York Times)