Az Orlai Produkciós Iroda is elkezdte a koronavírus-járvány miatt elmaradt előadásai pótlását: júliusban és augusztusban Christopher Hampton Egy német sors című drámája lesz látható több alkalommal is a Hatszín Teátrumban. A Molnár Piroska főszereplésével, Máté Gábor rendezésében látható monodráma Brunhilde Pomsel, Joseph Goebbels titkárnőjének életét dolgozza fel tanúvallomásai alapján.

Brunhilde 1933-ban lépett be a Nemzetszocialista Pártba, döntését semmilyen ideológiai nézet nem befolyásolta, kizárólag karrierjét tartotta szem előtt. Rövidesen a Propagandaminisztérium munkatársa lett, ahol kinevezték Goebbels titkárnőjének. Állítása szerintem nem volt arról tudomása, hogy a Minisztérium meghamisítja a híreket, illetve nem tudott a koncentrációs táborokról sem, vallomásában azt mondta, hogy annak ellenére, hogy ő gépelte a propagandaminiszter leveleit, azok tartalmát nem értette, emiatt bűnösnek sem érzi magát.

Az előadás szövegét, amely Brunhilde Pomsel Goebbels titkárnője voltam című könyvének Győri László által jegyzett fordítását is felhasználta, Zöldi Gergely írta. A produkció Christian Körnes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer és Florian Weigensamer A German Life című dokumentumfilmje alapján készült. Jegyek az Orlai Produkciós Iroda és a Hatszín Teátrum honlapján keresztül érhetők el az előadásokra.

Kiemelt kép: Molnár Piroska az Egy német sors című előadásban (Fotó: Juhász Éva)