A világzene legnagyobb eseményét, a Womexet (World Music Expo) idén másodjára rendezik Budapesten. Habár a járványhelyzet miatt a programok többségét csak virtuálisan lehet megtekinteni, a Müpában október 22. és 24. között élő koncerteket is rendeznek.

A szakmai vásárt, konferenciákat, showcase fesztivált is kínáló Womexet 2015-ben rendezték először a magyar fővárosban. Az utazási korlátozások miatti idei virtuális eseményen a koncertek mellett a konferencia-beszélgetések egy részét is a Müpából közvetíti a szervező Hangvető. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként megvalósuló Budapest Ritmo feat. Womex keretében színpadra állnak a Müpában azok a magyar zenekarok, amelyeket a fesztivál idei zsűrije a showcase-előadók közé válogatott. Olyan fellépőkre számíthatunk, mint a Magos, az Ötödik Évszak, a Babra, a Dalinda, Lajkó Félix és zenekara, valamint a Parno Graszt.

A zárónapon, október 24-én veszi át a fesztivál idei életműdíját (Womex Artist Award) Lakatos Mónika, aki koncertet is ad. A művésznő a második magyar és az első cigány előadó, aki átveheti a Womex díját.

A koncerteken kívül érdemes lesz a Womex digitális konferencia programjait is nyomon követni, hiszen öt magyar érdekeltségű panel is helyet kapott közöttük. A Virtual Womex programjaira már lehet regisztrálni és digitális jegyet vásárolni.

Kiemelt kép: Womex 2020 plakát (Fotó: Womex.com)