November 18-án, csütörtökön egy új helyszínen, az R51 Atelier Budapestben tartják meg a következő Falra fel! árverést a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium szervezésében. Nem csupán az aukciónak otthont adó hely lesz más, de az árverésvezető is, ugyanis McMenemy Márk várja majd a licitálni vágyó érdeklődőket. 

A hatodik Falra fel! plakátaukció százötvennél is több tétellel készül a gyűjtők kedvére tenni filmes, zenei, kiállítási, propaganda- és reklámposzterek, hirdetmények, valamint falragaszok képében, közöttük olyan ritkaságokkal, mint a Szibéria című filmhez készített plakát, amely egy berlini fogorvos, Hans Sachs tulajdonában volt egészen addig, amíg Goebbels parancsára le nem foglalták tőle. A szervezők széles palettával készülnek az eseményre, a bokszmeccstől kezdve az eucharisztikus világkongresszuson keresztül a rockkoncertig bezárólag mindenfajta témában válogathatnak majd kedvükre a gyűjtők. 

Filmes témában olyan hazai és külföldi csodákat lehet majd hazavinni, mint a Cinema Paradiso, a West Side Story, a Tanulmány a nőkről, Az ember, aki túl sokat tudott, a Szegénylegények, a Grand Budapest Hotel, A nyolcadik utas: a Halál, a Mephisto és a Saul fia, míg zenei oldalon többek között az R-GO, a Beatles, a Hungária, a REM, az ABBA, a Guns N’ Roses, és a Bergendy plakátok keresik gazdájukat. Természetesen a reklám- és propagandagrafikák is képviseltetik magukat, legyen szó akár a tehéntúróról, a Rubik-kockáról, a Philip Morris cég cigijéről, a halfogyasztásról, a MALÉV-ről, az 1935-ös Budapesti Nemzetközi Vásárról vagy II. János Pál pápa első magyarországi látogatásáról. 

A katalógus a linken keresztül böngészhető. Az aukción személyesen és digitálisan is részt lehet venni november 18-án, 19:00 és 21:00 között, viszont ha valaki licitálni is szeretne online, annak november 17-én, 19 óráig regisztrálnia kell az AxioArt honlapján

Kiemelt kép: New Hungaria plakát (Fotó: Múzeum Antikvárium/Plakátfiú)