Január 18. és 28. között rendezik meg a Collector’s Selection 2023-at, vagyis a Resident Art újévi képzőművészeti vásárát, amelyen továbbra is a magas minőséget és exkluzivitást szeretnék hangsúlyozni.

A Resident Art galéria két kurátora, Bánki Ákos és Schneller János által összeállított válogatás három részre tagolódik. Az első egy különleges nemzetközi grafikai válogatás, olyan külföldi mesterek nyomataival, akik a hazai piacon ritkán vagy még soha nem szerepeltek. A művek között megtalálhatóak a CoBrA csoport alapítói Karel Appel vagy Corneille grafikái, a geszturális absztrakció neves művésze Hans Hartung, illetve a tasiszta Antoni Tàpies lapjai. A második részben a hazai kortárs művészet nagymestereinek (többek között Bukta Imre, Frey Krisztián, Hencze Tamás, Keserü Ilona, Klimó Károly, Nádler István, Šwierkiewicz Róbert, Szabados Árpád) művei kaptak helyet. A válogatás harmadik részét a galéria művészköréhez csatlakozó fiatal és feltörekvő művészek műveiből állították össze. A több mint húsz festményből álló részleg friss és erőteljes látványvilágokat állít szembe a hazai mesterek grafikáival.

A vásár katalógusának online lapozható változata már elérhető, a vásár nyitvatartási időben (szerdán, csütörtökön és pénteken 13 és 18 óra, szombaton 10 és 13 óra között), illetve előzetes bejelentkezéssel (hello@residentart.com) látogatható.