Az államalapítás évfordulója alkalmából rendezett Szent István Napok keretében az augusztus 20-i hétvégén idén is benépesítették a Vigadó teret a zenés színház rajongói, akik három napon át találkozhattak a Budapesti Operettszínház sztárjaival. Az Operett Korzón ezúttal is operett és musical gálával, könnyűzenei és népzenei koncertekkel, valamint interaktív műsorokkal és vetélkedőkkel várták a kicsiket és nagyokat. A háromnapos program során Bálint Ádám, Nádasi Veronika és Polyák Lilla kalauzolták műsorvezetőként a nagyérdeműt.

Az ezúttal is nagy sikerű rendezvény nyitányaként a Rozsda Lovag és Fránya Frida című előadásból adott elő részleteket Dénes Viktor, Kator Bálint, Kelemen Fanni, Langer Soma, Miklós Attila és Nádasi Veronika. Az előadás karmestere, Tassonyi Zsolt zongorajátékával biztosította a zenei hátteret. Ezt követően a Szegény Dzsoni és Árnika gyermek-előadás szabadtéren is előadható részleteivel adtak a Budapesti Operettszínház művészei jelentős ízelítőt a produkcióból. A Promenád együttes koncertje – Kocsis Dénes közreműködésével – a popzene világába repítette a közönséget, repertoárjukon Ed Shereen dalai mellett Abba örökzöldek, valamint Billie Eilish és Shawn Mendes számai is elhangzottak. A budapesti délutánba a Tajtékos dalok – Boris Vian revü Földes Tamás, Kékkovács Mara, Kocsis Dénes és Széles Flóra által előadott sanzonjai és Kovács Adrián varázslatos zongorajátéka „csempészte bele” az 1950-es évek Párizsának hangulatát.

Földes Tamás, Kocsis Dénes, Széles Flóra és Kékkovács Mara az Operett Korzón (Fotó: Mahunka Balázs)

A francia életérzés után a mesék világa elevenedett meg a Vigadó téren, ahol a sokak szívéhez közel álló Disney-mesék, köztük az Aladdin, A Szépség és a Szörnyeteg, illetve a Herkules jól ismert slágerei keltek életre Bálint Ádám, Fekete-Kovács Veronika, Jenes Kitti, Kocsis Dénes, Nádasi Veronika és Szentmártoni Norman előadásában. A zenei sokszínűség jegyében a Kárpát-medence népzenei hagyományainak ápolása iránt elkötelezett Erdőfű zenekar és a Budapesti Operettszínház táncművészei, Aczél Gergő, Kapitány Dorottya és Kárpát Attila invitálták táncba a közönséget, majd a hangulatot fokozva a Mulat az Operett című koncerten közismert magyar nóták dallamai csendültek fel Kalocsai Zsuzsa, Lévai Enikő, Lukács Anita, Pete Ádám, Vadász Zsolt és Virágh József előadásában, akiknek produkciója Nagy Attila zongorajátéka által vált teljessé.

A második nap zenés kalandozását, elsősorban a legifjabb rajongókat elvarázsolva csodaszép hercegnők és egy daliás lovag nyitotta meg: Füredi Nikolett, Polyák Lilla, Siménfalvy Ágota és Cseh Dávid Péter adták elő a legkedveltebb mesemusicalek ismert dalait. A patinás helyszín előtt is tisztelegve a Zenés utazás Budapest körül című koncerten csodaszép fővárosunk által ihletett dalok hangzottak el Bálint Ádám, Bordás Barbara, Cseh Dávid Péter, Lukács Anita, Siménfalvy Ágota és Vadász Zsolt előadásában. A délután az Erdőfű zenekarnak és a Budapesti Operettszínház művészeinek, Lévai Enikőnek és György-Rózsa Sándornak közös koncertjével folytatódott, majd a Bársony Bálint Artisjus-Fonogram díjas szaxofonművész és zeneszerző által vezetett Magyar Rhapsody Projekt Levédia című, különleges hangszereket is megszólaltató műsorát hallhatta a közönség Molnár Levente operaénekes közreműködésével.

Az Erdőfű zenekar az Operett Korzón (Fotó: Art&Lens Photography)

A rendezvénysorozat zárónapján elsőként Bordás Barbara és Kékkovács Mara léptek színpadra a Mutasd magad! című interaktív produkcióval, amelynek során a gyerekek segítségével keresték a megoldást egy, az egész emberiséget érintő problémára, miközben saját verseik és dalaik mellett felcsendültek magyar szerzők ismert versei, dalai, mondókái, valamint Disney-slágerek is. Ezúttal sem hiányozhatott az egyik legnépszerűbb programpont, a kvízjáték sem. Az operett terén jártas nézők színházjegyekért cserébe megmérethették tudásukat a Lukács Anita, illetve Vadász Zsolt által vezetett csapat tagjaiként. Miután minden jegy gazdára lelt, a Sturcz Quartett invitálta a jelenlévőket egy zenés Föld körüli utazásra, koncertjükön ugyanis a világ különböző tájait megidéző dallamok csendültek fel. A rendezvénysorozat egyik fénypontjaként Királyi találkozás címmel Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperájának ismert dalai hangzottak el a Budapesti Operettszínház művészei előadásában, a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének közreműködésével. Az Operett Korzó vasárnap este a Piano bár műsorával ért véget: Bálint Ádám, Bojtos Luca, Kerényi Miklós Máté, Lukács Anita, Nádasi Veronika, Polyák Lilla és Siménfalvy Ágota által előadott dalok a legendás bárok hangulatát idézték meg.

Kiemelt kép: Dolhai Attila az Operett Korzón (Fotó: Art&Lens Photography)