Október 1-jén lesz az Orlai Produkciós Iroda legújabb előadásának, a Három esős nap bemutatója, de már a következő premierre készülnek. A napokban megtartották a Woody Allen azonos című filmjéből készülő Férjek és feleségek olvasópróbáját. Ebben a naptári évben ez lesz a második Allen-film, amelyet magyar alkotók állítanak színpadra. Februárban mutatta be a Madách Színház a Hatalmas Aphroditét, a Férjek és feleségek pedig november 15-től lesz látható a Belvárosi Színházban.

Ötvös András, Radnay Csilla és Gombó Viola Lotti (fotó: Orlai Produkciós Iroda Facebook oldala)

„Az egyik szakít és új szerelem után néz. A másik ettől sokkot kap, és hirtelen észreveszi, hogy talán új szerelem után kellene nézni… Akkor is együtt, vagy mostantól külön? Mi a jobb, mi az őszintébb, mi az üdvözítőbb? A nagy mulattató, Woody Allen komédiájában két pár kénytelen szembenézni házasságának állapotával. Melyik döntés jelenti a jó megoldást? Egyáltalán létezik mindenki számára jó megoldás? Röhejes helyzetekbe tudjuk hozni magunkat, annyi biztos…” – áll a hivatalos ismertetőben.

Orlai Tibor és a rendező, Szabó Máté (fotó: Orlai Produkciós Iroda Facebook oldala)

Woody Allen 1992-ben bemutatott filmjéből Zöldi Gergely készített színpadi változatot, melyből Szabó Máté rendez előadást. A szereplőket Ötvös András, Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Ullmann Mónika, Ficzere Béla, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem két hallgatója, a végzős, a Mojoban is játszó Hunyadi Máté, valamint a harmadéves Gombó Viola Lotti alakítják majd.

Kiemelt kép: Pillanatkép az olvasópróbáról (fotó: Orlai Produkciós Iroda Facebook oldala)