A 6SZÍN-ben mutatja be a Színház- és Filmművészeti Egyetem 4. évfolyamos osztálya a Mágnás Miska című operettet, Mohácsi János rendezésében.

Az Ernelláék Farkaséknál után újabb színművészetis vizsgaelőadásnak ad otthont a 6SZÍN. A Színház- és Filmművészeti Egyetem 4. évfolyamos osztálya november 11-én mutatja be Szirmai Albert, Gábor Andor és Bakonyi Károly klasszikus operettjét, a Mágnás Miskát Geszti Péter és a Mohácsi testvérek átiratában, Mohácsi János rendezésében. Képzeljünk el egy egészen más világot: a régi Magyarországot, ahol a gazdag és politikailag befolyásos emberek bármit megtehetnek, nem vonják őket felelősségre. Ahol a gigantikus állami beruházások nem a lakosság, vagy ha úgy jobban tetszik, a nép, a haza, hanem a helyi kiskirályok érdekeit szolgálják. És ami még nehezebb, képzeljünk el egy olyan Magyarországot, ahol vannak megvesztegethető emberek, ahol egy jó svádájú, suttyó parasztfiúból egy este alatt ünnepelt mágnás lehet, és ahol nem az számít, hogy ki vagy, hanem hogy honnan jöttél.

Az előadásban Gloviczki Bernát, Jeney Luca, Kádár Kinga, Kanyó Kata, Katona Péter, Koós Boglárka, Kuttner Bálint, László Gáspár, Lelkes Botond, Mechle Christian, Mosolygó Sára, Pásztor Dániel, Szécsi Bence, Jakab Balázs és Ujvári Bors 4. évfolyamos hallgatókat láthatja a közönség, valamint Jordán Flórát, Kárász Emesét és Barna Lillát. A díszleteket Khell Zsolt, a jelmezeket Remete Kriszta tervezte, a produkció zenei vezetője és koreográfusa Kovács Márton. Az előadás támogatói a Szombathelyi Weöres Sándor Színház, a Pesti Magyar Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

Kiemelt kép: Jelenet az SZFE 4. évfolyamos osztálya Mágnás Miska című vizsgaelőadásából (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)