Az ország egyik leggazdagabb kínálattal működő nyári szabadtéri színháza, a Margitszigeti Színház a 2022-es szezonban is neves előadóművészeket, együtteseket, világsztárokat vonultat fel. A következő évadban a hazai közreműködők, bemutatók kínálata mellett, igazi nemzetközi kuriózumokat is prezentálnak: Aida Garifullina, Maria Agresta és a Béjart Ballet Lausanne is elkápráztatja majd Budapest kivételes adottságú színházának közönségét.

A nyár egyik nagy szenzációjaként, az operák legszebb áriáival, az ünnepi Opera Gálán lép színpadra Aida Garifullina. A legismertebb operaházak és koncerttermek csillaga egyenesen a Covent Garden London, a Milánói Scala, a Bécsi Állami Operaház és a New York-i Metropolitan színpadáról érkezik Magyarországra. Az orosz szoprán mellett egy másik karizmatikus világsztár, Maria Agresta, olasz operaszoprán is ellátogat a Margitszigetre: a színház a kiváló hangú és a szépségű énekesnőt Verdi Attila című operájának női főszerepére, Odabella megformálására kérte fel. A tánc műfajában 2022-ben a Béjart Ballet Lausanne társulata erősíti a repertoárt, ráadásul a csapat egy világpremierrel érkezik a Margitszigetre. A Wien, Wien, nur du allein című előadást Maurice Béjart rendezte eredetileg, most egy világpremier keretében, Gil Roman társulatvezető rendezésében kerül színre a világon először, Budapesten. A nyár egyik legpazarabb nagyzenekari partiját a Pink Martini adja majd a nagyszínpadon. A sajátos hangulatú formáció és performance-zenekar a jazz, a klasszikus zene és a pop-rock műfajának találkozásából alakult.

A Margitszigeti Színház repertoárjában minden évben törekszik számos műfajt, sokszínű előadásokat, színházi és zenei produkciót kínálni. A látványos musical bemutatók közül kiemelkedik az Elisabeth és a Kőszívű – A Baradlay-legenda. Különleges élményt ígér a Szent Efrém Férfikar jubileumi kórusgálája közel 400 közreműködővel, a Szarka Tamás nevéhez fűződő Esthajnal című koncert-show, valamint a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertje is. A könnyedebb műfajok és hazai sztárok rajongóinak is igyekeznek majd kedvezni: a Cotton Club Singers egy látványos ABBA Jazz Show-val készül, Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója pedig itt mutatja be teljes életművét számos sztárvendég közreműködésével. Nem maradhatnak ki a nagy visszatérők sem: Fenyő Miklós, Dés László, a Budapest Bár vagy épp Caramel, akik évről-évre fergeteges hangulatot varázsolnak a csillagos ég alá.

Bán Teodóra (Fotó: Csudai Sándor)

Mint az a korábbi években is jellemző volt, színházunk irányába erősödik az igény, és mi magunk is emelve a lécet a magasabb elvárosoknak kívánunk megfelelni. Az igény, és a magas minőség találkozása a célunk, mint ahogy arra is építjük immár több évtizede működésünket. Ehhez választjuk meg a művészeti és szakmai kapcsolatainkat. A színházak, társulatok, zenekarok, új bemutatók részéről és a velük való közös siker érdekében dolgozunk és alakítjuk stratégiánkat. Így tehát egyre nagyobb számban érkeznek a megkeresések felőlük, amely igényes és műfajokban gazdag 2022-es szezont prognosztizál, vetít előre. Különösen fontosnak és egyben feladatunknak is tekintjük, hogy partnereink és a közönség előtt is tágra nyissuk virtuális műfaji kapunkat, a csak nálunk látható produkciókkal, kuriózumnak tekinthető művészi teljesítményekkel, vizuális elemekkel gazdagított előadásokkal, koncertekkel tűzdeljük, koronázzuk meg, alkossuk meg a színházunk nyári szezonját” – árulta el Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház vezetője.

Kiemelt kép: Pink Martini (Fotó: Margitszigeti Színház)