Péterfy-Novák Éva és az Orlai Produkciós Iroda együttműködése 2015-ben kezdődött, amikor az írónő Egyasszony című megrázó hatású önéletrajzi regényét színdarabbá gyúrta Orlai Tibor felkérésére. A Paczolay Béla rendezésében, Tenki Réka főszereplésével készült monodráma több mint 100 előadást ért már meg, bejárta az egész országot, most éppen a Jászai Mari-díjas színművésznő szülési szabadsága miatt nincs repertoáron.

Ilyen felvezetést követően nem meglepő, hogy Péterfy-Novák legújabb regénye ismét a magánszínházi szektor legmeghatározóbb producerének kezében között ki: Az apád előtt ne vetkőzz című darab az 1920-as évek Miskolcára röpíti majd vissza a nézőket, ahol a nyolcéves Károly és a négyéves Anna drámáját követhetjük nyomon. A két gyermek szüleik váratlan halálát követően árvaházba kerülnek, ahol farkastörvények uralkodnak, aki erősebb, az éjszaka leple alatt bármit megtehet a többiekkel. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Esztert látjuk, aki különleges kapcsolatban áll nagyapjával, Tatusban bízik meg a legjobban a világon. A kislánynak pedig eleinte fel sem tűnik, hogy az öreg ezzel folyamatosan visszaél…

A Tasnádi István rendezésében, Péterfy Bori és Pataki Ferenc főszereplésével látható darab arra keresi a választ, hogy meg lehet-e törni a generációkon átívelő, torz családi mintákat? A 16 éven felülieknek ajánlott előadás premierdátumáról még nincs hírünk, de az már most biztos, hogy ez lesz az ősz egyik legjobban várt előadása!

Kiemelt kép: Péterfy Bori (Fotó: Karmatik) és Pataki Ferenc (Fotó: Takács Attila)