Szuo Maszajuki Hölgyávlasz című filmjéből Szente Vajk alkotott színpadi változatot, aki egyben rendezi is a produkciót. Az október 7-én debütáló előadásban a főszerepeket Molnár Andrea táncművész, Kolovratnik Krisztián és Lévay Viktória játssza, és színre lép a darabban a Játékszínbe visszatérő Liptai Claudia is.

„A főszereplő, Richard élete tökéletes – anyagi biztonságban él, sikeres karrierje mögött  szerető feleség áll. Ám valami mégis hiányzik… Egy este a vonatról észrevesz egy titokzatos, vonzó nőt, aki a „Miss Betsy tánciskolája” neonreklám fölötti ablakból valahová a messzeségbe néz… Rabul ejti ez a pillantás, így aztán legyőzve félénkségét, kisvártatva megjelenik a tánciskolánál és beiratkozik…” – olvashatjuk a színlapon.

Hölgyválasz műfaja szerint vígjáték, ám Szente Vajk musicalként aposztrofálja a darabot, amelyben a dalokat ezúttal táncok helyettesítik, így nyolc táncművész csatlakozott a produkcióhoz a versenytánc és a moderntánc műfajból. A koreográfus Szente Vajk állandó alkotótársa, Túri Lajos Péter, a latin- és standard tánc-betéteket Molnár Andrea készíti elő. A felkészülés már a nyáron elkezdődött, a színpadi próbák mellett valamennyi szereplő egyéni táncórákon sajátítja el a koreográfiákat.

„A mozgásterünket a színpad mérete határozza meg, ugyanakkor pompás adottsága a Játékszínnek, hogy a táncosok nagyon közel vannak a közönséghez” – fogalmaz a Jászai Mari-díjas rendező, aki az olvasópróbán arról is beszélt korábban, hogy  a néző számára több kérdést is megvilágít a cselekmény, többek közt azt, hogy hogyan szürkül el az ember és ez hogyan hat a kapcsolataira, illetve hogy új élmények által hogyan válunk jobb emberré, de a Hölgyválaszban benne van a 21. század új problematikája is: hogy milyen válaszokat adunk a világ változásaira és mit fogunk kezdeni az időnkkel.

Kiemelt kép: Szerednyey Béla és Liptai Claudia a Hölgyválasz próbáján (Fotó: Játékszín)