A londoni premier után a Centrál Színházban mutatkozik be a Ma este felnövünk című előadás – Magyarországon először.

A Centrál Színház repertoárjának levehetetlen és megunhatatlan darabja a Ma este megbukunk. Egy hónap múlva, március 5-én tartják a nagy sikerű komédia alkotócsapata legújabb darabjának, a Ma este felnövünknek a hazai ősbemutatóját. A Mischief Theatre ellenállhatatlanul mulatságos műve replika előadásában kerül a nézők elé. Kirsty Patrick Ward rendezésében a Ma este megbukunk csapata – Ágoston Kati, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán – újrázik, Földes Eszterrel, Trokán Nórával és Fehér Tiborral pedig most először találkozhatnak a nézők a mulatságos történet „folytatásában”. Adott egy általános iskolai osztály – csupa bumfordi, kibírhatatlan és imádnivaló kölyök -, az ő felnőtté válásukat követhetjük végig az előadásban. A Ma este felnövünk azért is különleges, mert a színészek ugyanazt a szerepet játszhatják el kisgyerekként, kamaszként és harmincas felnőttként is.

Az ellenállhatatlanul mulatságos replika előadás egy osztály történetét meséli el, az általános iskola kezdetétől egy érettségi találkozóig. Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields szerzők abszurdnak tűnő, mégis valós életszituációkat, beszélgetéseket gyűjtöttek össze, ezek ihlették a darab hol röhejes, hol megható jeleneteit, és természetesen a legnagyobb csattanókat is. A szórakozás garantált, hiszen bármilyen jól alakítjuk a flegma kamasz vagy a kiégett felnőtt szerepét, legbelül azért örökre gyerekek maradunk.

„Hihetetlenül izgalmas a történetünket egy másik nyelven elmesélve hallani és újragondolni a karaktereket egy teljesen új szereposztással. Kiválónak tartom a magyar színészgárdát! Ez az első alkalom, hogy más nyelven rendezek, de a humor és az érzelmek valóban univerzálisak, így az átmenet kevésbé volt ijesztő. A csodálatos Baráthy György – aki zseniálisan fordította le a darabot – a tolmácsom a próbákon, a jelenléte óriási segítség!” – mondta a rendező. Kirsty Patrick Ward 2015-ben végezte el a londoni Nemzeti Színházi Stúdiójának rendezői kurzusát. A 2014-ben rendezett CHEF című előadása hangos sikerrel debütált az Edinburgh-i Fesztiválon. Többször dolgozott a Shakespeare’s Globe Theatre-ben. Nemrég írta és rendezte első rövidfilmjét, a Kite Strings-t.

Kiemelt kép: A Ma este felnövünk szereplőgárdája (Fotó: Centrál Színház)