A Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza hozta el a „világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díját az egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozó megmérettetésén, az amerikai Music Cities Awardson, amely immár a második elismerése a fejlesztésnek a Property Awards után.

A zenei komplexum, ami az egykori Hungexpo romjainak helyén, a Városligeti-tó mellett helyezkedik el, a világhírű japán építész, Sou Fujimoto tervei által készül, melynek fontos elemét képezi a külső és belső tér között teremtett vizuális folytonosság. A hatalmas üvegfalak és az egyedi tetőszerkezet is azt a célt szolgálja, hogy harmonikus átmenetet alakítson ki a természet és a mesterséges környezet között, miközben maximálisan szolgálja a ház egyedi funkciójából fakadó igényeket. „A Magyar Zene Háza a japán sztárépítész Sou Fujimoto különleges építészeti víziójának, és a Batta András vezette csapat tartalmi koncepciójának olyan különleges ötvözete, mely az elismert szakemberekből álló zsűri elismerését is kivívta, és a világ figyelmét is Liget Budapest Projektre irányítja.” – nyilatkozta a díj kapcsán Gyorgyevics Benedek.

A Magyar Zene Háza megvalósítása sokkal többet jelent, mint egy puszta „hangverseny- vagy koncertterem” megépítése, ugyanis a város szívében elhelyezkedő intézmény fő célja, hogy a Városliget ismét a családi programok és a kulturális élet központjává váljon. „A Music Cities Awards elismerése is megerősíti, jó úton járunk küldetésünk elérésében, hogy minél több család, gyerek és fiatal felnőtt életében kapjon meghatározó szerepet a zene. Célunk az, hogy azt a magyar zenei tudást, műveltséget, mely híressé tett bennünket a világban, itt újra felfrissítsük, ápolni segítsük, s a lehető legszélesebb körnek megmutassuk, micsoda pluszt kap az életben az, aki a zene nyelvén is ért.” mondta el Batta András, az intézmény vezetője.

A Magyar Zene Háza már szerkezetkész állapotban van, látható az ikonikus tetőzete és monumentális üvegfalai is. Az építkezés kiváló ütemben halad, így szinte teljesen biztos, hogy a nagyközönség 2021 végén birtokba is veheti majd az intézményt.

Kiemelt kép: A Magyar Zene Háza építkezése (Fotó: Liget Budapest Projekt)