December 10-én kerül bemutatásra a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában Cédric Chapuis monodrámája, az Élet-ritmusra. A teátrum az előadáshoz kapcsolódóan közönségtalálkozót is szervez: az érdeklődőket ma délután, 16 óra 30 perctől várják a REÖK-palotában az alkotók egy jó hangulatú beszélgetésre.

A színdarab kamasz főhőse, Adrien Lepagne különbözik a többi fiataltól. Nem teljesít jól az iskolában és nem barátkozik kortársaival. Egy nap rátalál élete értelmére, a dobolásra. Eleinte jobb híján anyja mosóporos dobozain gyakorol. Később viszont megígérik, hogy vesznek neki egy dobszerkót, ha összeszedi magát. Adrienből egy szempillantás alatt osztályelső és házi tündér válik. A zenélés szeretete teljesen felforgatja a fiú mindennapjait és váratlan kihívás elé állítja őt.

A francia szerző saját magának írta és játszotta is a darabot, amelynek humora, költőisége és embersége a francia és a belga színpadokon minden korosztály szívét gyorsan megnyerte. A monodrámát Varsányi Anna műfordító, a színház dramaturgja ültette át magyarra. Az előadást Hojsza Henrietta rendezte, aki tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Horváth Csaba fizikai színházi koreográfus-rendező osztályában, az Élet-ritmusra az első önálló rendezése. A monodrámát Medveczky Balázs alakításában élvezhetjük majd péntek estétől kezdve.

A mai közönségtalálkozón Hojsza Henrietta, a rendező, valamint a szerepet alakító Medveczky Balázs vesz részt. A program megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet ma 15 óráig lehet leadni a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen.

Kiemelt kép: Medveczky Balázs az Élet-ritmusra olvasópróbáján (Fotó: Szabó Luca)