Két díjat is nyert a 27. Nagybányai Atelier Nemzetközi Fesztiválon a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukcióban készült előadása, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak.

Június 22. és 30. között rendezték meg az egyik legkurrensebb romániai színházi seregszemlét, ahol hazai előadásokon kívül magyarországi, franciaországi, belgiumi és marokkói társulatok is részt vettek. Az aradi és a szegedi társulat előadása egyedüli magyar nyelvű produkcióként szerepelt az Atelier Fesztivál versenyprogramjában, román felirattal tekinthették meg a nézők, illetve a szakmai zsűri, amelynek tagja volt Doru Mares költő, műfordító, színikritikus, Ioana Craciunescu színész, költő és Claudiu Groza kritikus.

A Tapasztó Ernő értelmezésében látható produkció múlt héten a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján is komoly sikereket ért el: a legjobb női mellékszereplő díját Éder Enikő, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést pedig Gerner Csaba vehette át. Az előadás most a legjobb rendezés díját érdemelte ki, Gerner Csaba ezúttal a legjobb férfi alakítás díját zsebelte be. Mellettük jelölt volt Éder Enikő színművész a legjobb női alakítás kategóriában, Szvatek Péter díszlettervező a legjobb díszletért járó elismerésre és Varsányi Anna jelmeztervező a legjobb jelmez díjára.

Kiemelt kép: Gerner Csaba Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című eladásban (Fotó: Aradi Kamaraszínház)