Elindult a jelentkezés az Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési programjaira, melyek a 7 évente teljesítendő 120 órányi képzési részvételnek is megfeleltethetőek. Áprilisban és májusban két helyszínen, három képzés várja az érdeklődőket.

2021-ben a több mint 30 éves múltra visszatekintő hazai diákszínjátszó mozgalmat koordináló Országos Diákszínjátszó Egyesület önköltséges, akkreditált pedagógus-továbbképzési programot indított ODE Egyetem elnevezéssel pedagógusok, csoportvezetők és minden érdeklődő számára. A szervezők az online és jelenléti alkalmakat egyaránt tartalmazó képzésekkel elsősorban azokat a pedagógusokat kívánják megszólítani, akik a meglévő tudásukat akarják rendszerben látni vagy felfrissíteni, valamint, akik még csak most ismerkednek a diákszínjátszás örömeivel. Az első képzések nagy sikerrel zajlottak le: az ott szerzett tapasztalatok birtokában az ODE Egyetem idén áprilisban és májusban újra megnyitja virtuális és valóságos kapuit, két helyszínen három képzést kínálva az érdeklődő pedagógusoknak.

Áprilisban a Fejér megyei Abán Gőbölös Gábor néptáncpedagógus jelenléti képzésben tartja meg a játékos közösségfejlesztés mozgásos gyakorlatokkal a köznevelésben elnevezésű képzését. Májusban Budapesten blended, azaz online és jelenléti oktatást vegyítve valósulnak meg a képzések: a diákszínjátszókkal foglalkozó pedagógusok Perényi Balázs irányításával rendezői alapismereteket sajátíthatnak el, Fekete Anikó vezetésével pedig a kreatív zene módszertanával ismerkedhetnek meg. A 30 órás képzések felelősei és vezetői szakterületük országosan ismert képviselői, akik több évtizedes gyakorlati tapasztalatukat sűrítették össze a programok kidolgozásakor. Idén tavasszal mindhárom képzés esetében az első blokkok indulnak újból: akik azt sikeresen elvégzik, „következő osztályba léphetnek”, azaz részt vehetnek a második 30 órás képzésen.

A jelentkezési határidő és további részletek az ODE Egyetem oldalán érhetők el.

Kiemelt kép: Fekete Anikó képzése az ODE Egyetemen (Fotó: ODE)