2021 szeptemberében újraindul a TIM Stúdió: a kezdő és haladó csoportok diákjait többek között Mészáros Blanka színésznő és Lukács Levente táncművész is tanítani fogja.

„Leginkább egy közösségként, csapatként vagyunk leírhatóak, jelenleg főként a Stúdió köré szerveződve. Mindannyian nyitott, kapcsolódási pontok után kutató fiatalok vagyunk, akik keresik az önazonosságot és az alkotási lehetőséget. Alternatív színházi stúdiónkban egyszerre fontos a színházi kifejezés és a megismerés, az önismeret, az önkifejezés. Profilunk, arcélünk a közösség változásával, az idővel is alakul. Eszköztárunk leginkább a színpadi gyakorlatokból, módszerekből, technikákból táplálkozik. Vannak közös projektjeink, de támogatjuk egymást saját – művészi és nem művészi – céljaink elérésében is” – ezekkel a szavakkal mutatja be a csapatot Tőzsér István Martin, a TIM Stúdió vezetője. A csoport 2013-ban jött létre a kiskunmajsai gimnázium média tagozatos osztályában, később azonban fokozatosan Budapestre helyeződött a súlypont, 2019 óta pedig a Tehetséges Ifjúság Műhelye Egyesület megalakítása során újrafogalmazták céljaikat és egyúttal újabb lehetőségeket nyitottak magunk előtt. Az elmúlt években a budapesti és kiskunmajsai partnereikkel együttműködve, több pályázati támogatással újabb tréningeket, táborokat szerveztek tehetséges fiataloknak.

Mészáros Blanka (fotó: Szilágyi Anna/index.hu)

A TIM Stúdióban a 2021/22-es évadban előkészítő és haladó csoportok is indulnak majd. A kurzusok a hétköznapi színjátszás megszokott kereteihez képest eltérő órákat biztosítanak a színházi világ iránt érdeklődő fiatalok számára. A csoportos tréningeken céljuk, hogy a stúdió tagjai a színművészeten keresztül nyitottabbá és befogadóbbá váljanak, miközben a világról való tapasztalataik is bővülnek. A foglalkozásokon résztvevő fiatalokkal való munka célja és lényege az, hogy jobban megismerjék önmagukat: felfedezzék lelkük mélységeit és előhívják annak rejtett érzelmeit, melyeket mind a színházi pályájuk folytatásában, mind a mindennapi életben hasznosítani tudnak. A stúdióban a folyamatos fejlődésre, cselekvésre, együttműködésre és részvételre építenek, a célokat a csoport tevékenysége a folyamat során határozza meg. A tagoknak lehetőséget biztosítanak a TIM Stúdió színházi és filmes produkcióiban, projektjeiben való részvételre, a színházi-filmes folyamatokban szakmai gyakorlat szerzésére.

A kurzusok részletes programjai, valamint a jelentkezési feltételei a TIM Stúdió honlapján olvasható, a YouTube csatornájukon pedig a volt és a jelenlegi résztvevők mesélnek a stúdiós élményeikről.

Kiemelt kép: TIM Stúdió csapata (Fotó: TIM Stúdió)