Február 6-án tartják a Várkert Bazár tavaly ősszel indult irodalmi sorozatának, a Nagy Magyar Versek hatodik rendezvényét. Az ENEMVÉ-ként emlegetett estsorozat következő alkalmán ismét három színész és egy zenész lép színpadra. A februári előadás mottója Lesznai Anna Ezeregy éjszaka című versének első sora, a „Gyér meseszálon függ piros élete” lett.

A Nagy Magyar Versek 6.0 február 6-án, szerdán 19 órakor kezdődik és másfél órán keresztül élvezheti a közönség az irodalmi estet. Fellép Petrik Andrea, akit a Radnóti és a Vígszínház előadásaiból, valamint a Kincsem női főszereplőjeként is ismerhetnek az emberek. Színpadra lép a Vígszínház fiatal társulati tagja Vecsei H. Miklós, valamint a Nemzeti Színház színművésze, Trill Zsolt is. Zenészként pedig hozzájuk csatlakozik Zsédenyi Adrienn, Zséda.

Az esten elhangzanak versek Lesznai Annától, Faludy Györgytől, Csokonai Vitéz Mihálytól, Térey Jánostól, Petőfi Sándortól, Tóth Árpádtól, József Attilától, Lackfi Jánostól, Kaffka Margittól, Weöres Sándortól, Parti Nagy Lajostól, Csoóri Sándortól is.

Kiemelt kép: Radnóti Miklós Színház, parokia.hu, Rózsa Erika és dalszoveg.network.hu