A Miskolci Fotóklub „hazai pályán” segíti a Miskolci Nemzeti Színházat, hogy a megemelkedett rezsiárak mellett a teátrum tovább tudjon működni január és február során.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Fotóklub közösen hirdette meg a „Fotózás a Színházért” nevű eseményt, amelynek keretén belül a színház társalgójában, ünnepi hangulatban lehet fotózkodni. A Miskolci Nemzeti Színház jövőre ünnepli 200. születésnapját, azonban a jelenlegi gazdasági helyzet miatt a működéshez most minden segítségre szükségük van. A Miskolci Fotóklub örömmel csatlakozott a támogatók sorához, a fotózás teljes bevételét a Miskolci Nemzeti Színház javára ajánlják fel, így – mint mondják – az elkészült fotók eszmei értéke még nagyobb lesz.

Egy fő fotózása 10 000, két főé 20 000, három vagy annál több főé pedig 25 000 forintba kerül, amelyet az alapítvány számlájára („Hódolván Tháliának, használunk a Hazának” Alapítvány (OTP Bank) bankszámlaszámára: 11734004-20349802-00000000, közlemény „Fotózás a Színházért”) kell befizetni, ezután következik az időpont egyeztetése (a mnsz.fotozas@gmail.com e-mail címre kell írni) és maga a fotózás a Miskolci Fotóklub fotósával. A miskolci Törökfotó jóvoltából minden fotózás után 5 darab 10×15-ös képet ajándékba kapnak a támogatók.

Kiemelt kép: A Miskolci Nemzeti Színház nagyszínpada (Fotó: Éder Vera)