Február 3-án a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház újabb előadása érkezik az Átriumba. A Béres Márta One Girl Show című produkció, címéhez hűen, a színésznőt állítja középpontjába, olykor eltúlozva élettörténetének részleteit

A különleges előadás szövegkönyve az alkotófolyamat során született, és a szereplő színésznő, Béres Márta személyének bemutatását, feltárását és lecsupaszítását vállalja. Az előadás azonban nem a dokumentarizmus igényével lép fel, hiszen tulajdonképpen egy a fikciót és valóságot elegyítő vallomásos produkció tanúi lehetünk, amely olykor megrendítően, olykor élénk humorral és iróniával ábrázolja egy nő, egy színésznő, egy szülő tapasztalatait. A történetek bármelyikünké lehetnének. A sodró erejű előadás a személyes történeteken keresztül önmagunkról, a színházról való gondolkodásra invitál minket.

Béres Márta az alkotófolyamatról úgy fogalmazott, Urbán András (rendező) úgy kezdett el dolgozni élete anyagán, ahogyan egy szobrászművész a márványon, ő öntötte formába az ötleteket. Majd hozzátette, hogy az előadással egyetlen célja az volt, hogy saját magának is bebizonyíthassa: nincsenek határai. 

Kiemelt kép: Béres Márta (Fotó: Kosztolányi Dezső Színház)