Csak pár hete számoltunk be róla, hogy a teátrum online is megtekinthetővé tesz olyan darabokat, mint a ’84 és a Secondhand – Szovjetűdök, most pedig folytatja digitális jelenlétének erősítését további előadások streamelésével. A sort egy mindenki által ismert klasszikus, a Tartuffe indítja november 9-én Nagy Zsolt főszereplésével. Bagossy László rendezésében olyan művészek keltik életre Moliére művét – Parti Nagy Lajos szabad fordításában -, mint Znamenák István, Csuja Imre és Kerekes Éva. 

November 17-től A hattyú csatlakozik az otthonról is megtekinthető színdarabokhoz. Molnár Ferenc mesterkomédiájában egy trónfosztott dinasztia feje, Beatrix (Csákányi Eszter) próbálja meg visszajuttatni a családját a hatalomba úgy, hogy féltve őrzött lányát, Alexandrát (Tenki Réka) hozzáadja a Monarchia trónörököséhez, Albert herceghez (Ficza István) akinek figyelmét egy csellel próbálja meg felhívni: egy másik érdeklődővel. Polgár Csaba rendezését többek között Mácsai Pál és Für Anikó is erősíti.

Nagy Zsolt és Tenki Réka A hattyúban (Fotó: Horváth Judit)

Végül november 23-tól Kosztolányi Dezső Édes Annája hódítja meg az Örkény Színház digitális nézőit Szenteczki Zita elképzelésében. A magyar irodalom egyik legtöbbet vitatott és elemzett karakterét Zsigmond Emőke formálja meg, a fővárosi családhoz érkező vidéki cselédlány története azonban nem lehetne teljes a Vizy-família tagjait játszó Für Anikó és Epres Attila, vagy éppen a Moviszter és Moviszterné bőrébe bújó Znamenák István és Bíró Kriszta nélkül. 

Az Örkény Színház új streamjeire a linkeken (Tartuffe, A hattyú, Édes Anna) keresztül lehet jegyet váltani. 

Kiemelt kép: Nagy Zsolt és Pálya Pompónia a Tartuffe-ben (Fotó: Gordon Eszter)